Zoek een lied

{{ filtered.length }} van {{ totalItems}} liederen getoond

Geen liederen of gedichten gevonden

334 - Het woord dat ik jou geef


Canon
Ad de Keyzer
Ad de Keyzer

Tekst

De tekst van Liedboek 334 is een beknopte samenvatting van Deuteronomium 30,11-14: het woord dat wij ontvangen is te doen, het is niet te zwaar of te hoog.
Ad de Keyzer, liturgiewetenschapper en verbonden aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen, schreef de tekst en de melodie van deze canon, die gebruikt kan worden als acclamatie na de Thoralezing of na het geheel van lezingen op deze zondag, maar ook op andere zondagen.


Melodie

De charme van de muziek zit eigenlijk in de begeleiding. Ad de Keyzer schreef een rustige zangmelodie op een begeleiding met een ritmisch geprofileerd rumbaritme. Deze begeleiding is alleen geschikt voor piano. Uitvoering met deze begeleiding vraagt niet alleen een heel vaardige pianist, maar ook volstrekte zelfstandigheid tussen zangstemmen en begeleiding. Van belang is dat de canon niet te snel wordt gezongen. De pianobegeleiding is opgenomen in het begeleidingenboek bij het Liedboek. Daarin staat eveneens een eenvoudige orgelbegeleiding. Ook met die begeleiding gedijt de canon in een rustig tempo!

Auteur: Pieter Endedijk