Zoek een persoon

{{ filtered.length }} van {{ totalItems}} personen getoond

Geen personen gevonden

William Marion Runyan


geboren: 21 januari 1870 te New York
overleden: 29 juli 1957 te Pittsburgh (Kansas)

Bijdrage in het Liedboek

885                  Groot is uw trouw, o Heer (m)

Leven en werk

William M. Runyan was zoon van een methodistiche voorganger. Al op twaalfjarige leeftijd was hij organist in de kerk. In 1891 werd hij in Kansas predikant. Twaalf jaar later kwam hij als evangelist in dienst van de Cent­ral Kan­sas Meth­od­ist Con­fer­ence. Runyan werd in 1924 redacteur van de Christian Workers’ Magazine. Daarnaast was hij een tijdlang werkzaam als pastor van de Federated Church. Later kreeg hij een aanstelling aan het Moody Bible Instute (Illinois) en was hij tot zijn pensioen in 1948 redacteur bij de uitgever Hope Publishing te Chicago.

Runyan hield zich vanaf 1915 bezig met het schrijven van liederen, hiertoe aangemoedigd door Daniel B. Towner van het Moody Bible Institute. Samen met Towner gaf hij rond 1920 de bundel Songs of the Great Salvation uit. In 1935 was Runyan betrokken bij de samenstelling van de veelgebruikte bundel The Service Hymnal for general use in all religious services of the Church, School and Home. In hetzelfde jaar verscheen Runyans bundel The Waiting Drukker and other Verse, waarin meer dan 300 gedichten en liederen opgenomen waren.

Bij de uitgever in Chicago, waar Runyan jaren gewerkt had, werd in 1956 de Baptist Hymnal uitgegeven, waarin voor het eerst Great is thy faithfulness met tekst en melodie gepubliceerd werd.

Auteur: Jan Smelik

Externe link

https://en.wikipedia.org/wiki/William_M._Runyan